The Aquila Throwdown 2020

Aquila Throwdown
Voor de tweede editie van The Aquila Throwdown wordt de box van CrossFit Sliedrecht omgetoverd tot een fantastisch strijdtoneel waar 60 atleten het tegen elkaar opnemen.

Ook dit jaar kun je letterlijk je borst nat maken, want voor het zwemevent op vrijdagavond ben je wederom welkom bij Bronbad de Lockhorst.

Vorig jaar zijn Steven ’t Hart en Manon Kranendonk er met de prijzen vandoor gegaan! Zij zijn hierdoor automatisch geplaatst voor de finale op 30 en 31 oktober 2020.

Daag jij ze uit!? 

Aquila Throwdown 2020

Aquila Throwdown

KWALIFICATIE

Op vrijdag 11 september worden de kwalificatie workouts bekend gemaakt. Je kunt de workouts uitvoeren van vrijdag 11 september tot zondag 27 september. De inschrijving via Competition Corner opent zo snel mogelijk.

De drie kwalificatie workouts worden bij voorkeur op één dag gedaan in je eigen box, maar je mag ze ook op verschillende dagen uitvoeren. Alle kwalificatie workouts moeten vastgelegd worden op video. De scores en video’s moeten op zondag 27 september voor 21:59 uur geüpload zijn.

KOSTEN KWALIFICATIE

EARLY BIRD TICKETS – € 12,50
Van zaterdag 22 augustus tot vrijdag 4 september 2020

REGULAR TICKET – € 15,00
Van zaterdag 5 september tot donderdag 10 september 2020

LAST MINUTE TICKET – € 17,50
Van vrijdag 11 september tot zondag 27 september 2020

Aquila Throwdown

DE FINALE


De beste 30 mannen en beste 30 vrouwen uit de kwalificatie plaatsen zich voor de finale van The Aquila Throwdown. De finale van The Aquila Throwdown vindt plaats op vrijdagavond 30 oktober en zaterdag 31 oktober. Nadere informatie zal met de finalisten gedeeld worden nadat het officiële leaderbord bekend is. De finalisten zullen een goodiebag, officieel Aquila Throwdown Tshirt en een naambord ontvangen.

KOSTEN FINALE

FINALE TICKET – € 40,00
Vrijdag 30 oktober & zaterdag 31 oktober 2020

HET DEELNEMERSVELD

Het deelnemersveld van de finale van The Aquila Throwdown kent een divisie voor mannen en vrouwen in één categorie: RX. In totaal kunnen er 30 mannen en 30 vrouwen op RX-niveau deelnemen aan The Aquila Throwdown. De kwalificatie is open voor iedereen.

RX CATEGORIE

De RX-richtlijnen zijn overduidelijk, maar we geven je graag alvast een idee zodat je weet wat er ongeveer van je verwacht wordt. Let op: dit zijn slechts richtlijnen. Niet elke oefening die hier onder beschreven wordt zal bijvoorbeeld worden gebruikt en gewichten kunnen ook nog afwijken.

Deadlift M: 100 KG / W: 70 KG
Thruster M: 40 KG / W: 30 KG
Snatch M: > 60 KG / W: > 40 KG
Clean and jerk M: > 90 KG / W: > 70 KG
Kettlebell M: 32 KG / W: 24 KG
Pull up
Toes to bar
Rope climb
Push up
Box jump
Concept 2 rower
Assault bike
Run
Swim
Double unders
The Aquila Throwdown

VRIJWILLIGERS

Natuurlijk hebben we ook vrijwilligers nodig om The Aquila Throwdown tot een groot succes te maken. Voor deze editie zijn wij op zoek naar minimaal 20 vrijwilligers op vrijdagavond en zaterdag die kunnen judgen en helpen met het klaarzetten van de materialen.

Versta jij het ‘judge-vak’ en vind je het leuk om ons te assisteren tijdens de workouts? Meld je dan aan als judge! Stuur een email naar info@aquilathrowdown.nl met als onderwerp ‘Judge’. We zullen na het lezen van jouw email zo snel mogelijk contact met je opnemen. Naar aanloop van de throwdown zal er nog een moment georganiseerd worden om alle judges te instrueren.

Naast een exclusief Aquila Throwdown t-shirt, is natuurlijk ook het eten en drinken voor alle judges en vrijwilligers geregeld.

RULEBOOK

De belangrijkste regels vind je in ons rulebook. Neem deze goed door om verrassingen te voorkomen.

Download

SPONSORS

The Aquila Throwdown 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Gorilla Grip

Wil jij ook The Aquila Throwdown sponsoren? Neem dan contact met ons op en we sturen de sponsorkit zo snel mogelijk naar je toe.

MEDIAPARTNER:

Meer over The Aquila Throwdown: