The Aquila Throwdown 2021

Aquila Throwdown
De tweede editie van de The Aquila Throwdown is in 2020 niet doorgegaan vanwege de corona uitbraak. Daarom hebben we dit jaar besloten een sportieve revanche te nemen. We streven ernaar om binnen de mogelijkheden weer een fantastische throwdown te organiseren. De box van CrossFit Sliedrecht is de thuisbasis van The Aquila Throwdown 2021, een strijdtoneel waarbij 60 atleten het tegen elkaar opnemen!

Ook dit jaar kun je letterlijk je borst nat maken, want voor het zwemevent op vrijdagavond ben je wederom welkom bij Bronbad de Lockhorst.

In de laatste editie zijn Steven ’t Hart en Manon Kranendonk er met de prijzen vandoor gegaan! Zij zijn hierdoor automatisch geplaatst voor de finale op 29 en 30 oktober 2021.

Daag jij ze uit!? 

Aquila Throwdown 2020

Aquila Throwdown

KWALIFICATIE

Op woensdag 1 september zal worden besloten of we daadwerkelijk The Aquila Throwdown 2021 doorzetten. Dit alles heeft te maken met de corona-maatregelen die op dat moment van kracht zijn. Mochten de corona-maatregelen ons zodanig hinderen om een tof event neer te zetten zullen we besluiten om The Aquila Throwdown niet door te zetten.

Bij doorgang worden de kwalificatie workouts op vrijdag 3 september bekend gemaakt. Je kunt de workouts uitvoeren van vrijdag 3 september tot zondag 19 september. De inschrijving via Competition Corner opent zo snel mogelijk.

De drie kwalificatie workouts worden bij voorkeur op één dag gedaan in je eigen box, maar je mag ze ook op verschillende dagen uitvoeren. Alle kwalificatie workouts moeten vastgelegd worden op video. De scores en video’s moeten op zondag 19 september voor 21:59 uur geüpload zijn.

KOSTEN KWALIFICATIE

REGULAR TICKET – € 17,50
Van zaterdag 3 september tot zondag 9 september 2021

LAST MINUTE TICKET – € 20,00
Van maandag 10 september tot zondag 19 september 2021

Aquila Throwdown

DE FINALE

 

De beste 30 mannen en beste 30 vrouwen uit de kwalificatie plaatsen zich voor de finale van The Aquila Throwdown. De finale van The Aquila Throwdown vindt plaats op vrijdagavond 29 oktober en zaterdag 30 oktober. Nadere informatie zal met de finalisten gedeeld worden nadat het officiële leaderbord bekend is. De finalisten zullen een goodiebag, officieel Aquila Throwdown T–shirt en een naambord ontvangen.

KOSTEN FINALE

FINALE TICKET – € 50,00
Vrijdag 30 oktober & zaterdag 31 oktober 2021

HET DEELNEMERSVELD

Het deelnemersveld van de finale van The Aquila Throwdown kent een divisie voor mannen en vrouwen in één categorie: RX. In totaal kunnen er 30 mannen en 30 vrouwen op RX-niveau deelnemen aan The Aquila Throwdown. De kwalificatie is open voor iedereen.

RX CATEGORIE

De RX-richtlijnen zijn overduidelijk, maar we geven je graag alvast een idee zodat je weet wat er ongeveer van je verwacht wordt. Let op: dit zijn slechts richtlijnen. Niet elke oefening die hier onder beschreven wordt zal bijvoorbeeld worden gebruikt en gewichten kunnen ook nog afwijken.

Deadlift M: 100 KG / W: 70 KG
Thruster M: 40 KG / W: 30 KG
Snatch M: > 60 KG / W: > 40 KG
Clean and jerk M: > 90 KG / W: > 70 KG
Kettlebell M: 32 KG / W: 24 KG
Pull up
Toes to bar
Rope climb
Push up
Box jump
Concept 2 rower
Assault bike
Run
Swim
Double unders
The Aquila Throwdown

VRIJWILLIGERS

Natuurlijk hebben we ook vrijwilligers nodig om The Aquila Throwdown tot een groot succes te maken. Voor deze editie zijn wij op zoek naar minimaal 20 vrijwilligers op vrijdagavond en zaterdag die kunnen judgen en helpen met het klaarzetten van de materialen.

Versta jij het ‘judge-vak’ en vind je het leuk om ons te assisteren tijdens de workouts? Meld je dan aan als judge! Stuur een email naar info@aquilathrowdown.nl met als onderwerp ‘Judge’. We zullen na het lezen van jouw email zo snel mogelijk contact met je opnemen. Naar aanloop van de throwdown zal er nog een moment georganiseerd worden om alle judges te instrueren.

Naast een exclusief Aquila Throwdown t-shirt, is natuurlijk ook het eten en drinken voor alle judges en vrijwilligers geregeld.

RULEBOOK

De belangrijkste regels vind je in ons rulebook. Neem deze goed door om verrassingen te voorkomen.

Download

SPONSORS

The Aquila Throwdown 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Gorilla Grip

Wil jij ook The Aquila Throwdown sponsoren? Neem dan contact met ons op en we sturen de sponsorkit zo snel mogelijk naar je toe.

MEDIAPARTNER:

Meer over The Aquila Throwdown: