CrossFit na je 50ᵉ.

Van korfbal tot fitness en hardlopen: Dik (58) sport al van jongs af aan. Toen zijn zoon een eigen CrossFit box begon, kon hij het niet laten om daar ook een kijkje te nemen. Wij vroegen Dik wat hem motiveert om te CrossFitten! 
LEVEN NA DE KORFBAL
“Tot mijn 35e heb ik in het eerste van Merwede gekorfbald. Naarmate de kinderen ouder werden, ging ik meer helpen met coachen en zelf dus steeds minder sporten. Dat sluipt erin en merkte ik na een tijdje aan mijn gezondheid. Uiteindelijk ben ik gaan fitnessen, maar dat bleek niet helemaal mijn ding.”

 

TEAMSPELER
“In de sportschool sta je er toch alleen voor, terwijl ik echt een teamspeler ben. Daarom ben ik gaan spinnen. Daar waren vaak dezelfde mensen te vinden en vond ik meer het verenigingsgevoel. Datzelfde geldt ook voor CrossFit Sliedrecht!”

“Ik denk dat ik best wel fit ben voor mijn leeftijd. Dat motiveert mij om het vol te houden!”

SAMEN STERKER
“Bij CrossFit sta je allemaal voor dezelfde uitdaging, maar wel op je eigen niveau. De drempel is daarom helemaal niet hoog. Het is leuk hoe iedereen elkaar altijd aanmoedigt: als de laatste nog bezig is met de workout, komt iedereen eromheen staan. Ik heb me altijd erg welkom gevoeld.”

 

58 JAAR & FIT
“Ik korfbal nog steeds en spin nu al vier jaar, maar CrossFit erbij is leuk en divers! Je traint je conditie, kracht en atletisch vermogen. Juist die afwisseling maakt het zo leuk. Én het feit dat je er zo fit van wordt. Ik denk dat ik met mijn leeftijd, best wel fit ben. Dat motiveert mij om het vol te houden.”

Meer weten?

× Contact via Whatsapp