Veelgestelde vragen

OVER CROSSFIT IN HET ALGEMEEN.

Wat is CrossFit precies?

In de WOD’s komen conditie, roeien, sprinten, gymnastiek, gewichtheffen en meer voor. Alle trainingen zijn ontworpen om je algehele flexibiliteit, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid te verbeteren. Lees hier meer over wat CrossFit is.

Hoe weet ik of CrossFit iets voor mij is?

Er is maar één ding om erachter komen: boek een gratis proefles!

Ik wil afvallen. Is CrossFit iets voor mij?

Absoluut! CrossFit beïnvloed je fysieke fitheid op het gebied van uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, snelheid, behendigheid, hart en longen uithoudingsvermogen, coördinatie en balans. Lees ook het verhaal van Pieter!

Ben ik wel fit genoeg om te starten met CrossFit?

Je moet niet fit zijn om te starten, maar starten om fit te worden. CrossFit is voor iedereen, ook als je nog niet zo fit bent. Bij CrossFit doet iedereen mee op eigen niveau. Voor elke workout wordt per individu de uitvoering en intensiteit aangepast naar een niveau dat voor diegene haalbaar en uitdagend is.

Waarom is CrossFit duurder dan de sportschool?

We weten dat je veel keuzes hebt over waar je kunt trainen, de een goedkoper dan de ander. Het gaat om je eigen doelen. Wil je persoonlijke aandacht? Opgeleide, professionele coaches? Werken met een groep gelijkgestemde mensen die je succes aanmoedigen? Als het antwoord op één van bovenstaande ‘ja’ is, raden we je aan het eens te proberen.

Liggen blessures op de loer bij CrossFit?

CrossFit is niet per definitie een blessure-gevoelige sport. Het is belangrijker dat je techniek goed is, dan dat je sneller of met meer gewicht traint. Luister daarom goed naar de trainer en je eigen lichaam.

Ben ik te oud voor CrossFit?

Niemand is te oud voor CrossFit. Iedere workout wordt aangepast aan het niveau dat jij aankan. Lees ook het verhaal van Dik!

Kan ik CrossFit combineren met andere sporten?

Zeker! CrossFit kan een goede aanvulling zijn op veel duursporten en spelsporten. Door de veelzijdigheid van de workouts, wordt het lichaam namelijk allround belast. Lees ook het verhaal van Sandra!

Word ik als vrouw niet te gespierd van CrossFit?

Je moet als vrouw heel veel trainen, voordat je een heel gespierd lichaam krijgt. Hoe gespierd je wordt, is een combinatie van voeding, hoe vaak je traint en je genen. Laat dit vooroordeel je dus zeker niet tegenhouden.

Hoe vaak moet ik gaan trainen?

Dit hangt af van je persoonlijke doelstellingen. In het begin is het belangrijk om genoeg rust te houden tussen de lessen om te herstellen. Vertrouw hierbij op je eigen lichaam. Heb je interesse in 1 op 1 begeleiding? Dan zal Jeroen, onze Personal Trainer, een trainingsschema opstellen.

OVER ONZE BOX EN DE LESSEN.

Hoe kan ik me aanmelden voor de lessen?

Kom je voor de eerste keer? Dan kun je gratis een proefles volgen. Via onze CrossBit app kun je je aanmelden . Je kunt CrossBit als app ook downloaden in de App Store en de Play Store.

Kan ik ook zelfstandig trainen?

Naast de reguliere WOD, kun je je inschrijven voor de Open Gym. Tijdens deze uren kun je vrij trainen en gebruikmaken van alle faciliteiten in de box.

Kan ik zomaar langskomen?

Op de contactpagina vind je meer informatie over onze drop-in policy.

Ik heb een blessure. Kan ik nog steeds meedoen?

Kun je een oefening niet vanwege lichamelijke klachten? Dan wordt er in overleg met de trainer naar een alternatief gezocht. Het is dus zeker mogelijk om nog steeds te starten met CrossFit. Meld je blessure altijd vooraf aan de trainer.

Wat neem ik mee naar een les?

We raden aan een bidon met water of sportdrank en een handdoek mee te nemen. Let op: er zijn geen douche-faciliteiten aanwezig in de box.

Wat trek ik aan tijdens een les?

Trek luchtige sportkleding aan, waar je bijvoorbeeld ook mee kunt touwklimmen en de handstand kunt doen. Check voor de les of er hardlopen of veel gewichtheffen op het programma staat. Daar kun je je schoenen op aanpassen.

Verkopen jullie ook t-shirts?

Ja, en niet alleen t-shirts! Kom langs in de box voor ons assortiment aan hoodies, t-shirts en meer of bestel ze via de webshop.

Bieden jullie ook Personal Training aan?

Jazeker! Lees hier meer over Personal Training.

CROSSFIT EN ZWANGERSCHAP

Kan ik blijven trainen tijdens mijn zwangerschap?

Jazeker. CrossFit Sliedrecht biedt in samenwerking met de Core Academy het PowerMama trainingsprogramma aan. Dit is een speciale zwangerschapscursus voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Wat zijn de voordelen van trainen tijdens de zwangerschap?

  • Gezonde gewichtstoename
  • Veel voordelen voor de foetus
  • Conditie en kracht gaat minder snel achteruit
  • Minder last van zwangerschapskwalen
  • Fit je bevalling in

Waar vind ik meer informatie over het PowerMama programma?

Op de pagina van het PowerMama trainingsprogramma vind je alle informatie over wat het inhoudt, wanneer we starten en wat het kost.

Wat zijn de voordelen van trainen na de bevalling?

  • Sneller herstel na je bevalling
  • Diastase (uitwijken van de rechte buikspieren) wordt verkleind
  • Versterken van je core en bekkenbodem
  • Voorkomen van blijvende lichamelijk klachten zoals urineverlies

Staat jouw vraag er niet tussen en wil je graag nog meer weten over CrossFit en/of onze box? Stuur ons dan gerust een berichtje. We vertellen je graag meer!


Neem contact met ons op

Meer weten?

× Contact via Whatsapp