CrossFit Teens

CrossFit Teens

CrossFit Teens

Crossfit Teens is een trainingsprogramma dat ontworpen is om algehele fitheid en gezondheid te bevorderen voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. De puberteit is het moment om krachttraining te introduceren onder goede begeleiding. Hierna kun je doorstromen naar de reguliere lessen.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN CROSSFIT TEENS?

CrossFit Teens…

  • … maakt je fitter, sterker en sneller.
  • … draagt bij aan het opbouwen en vergroten van zelfvertrouwen.
  • … stimuleert samen te werken.
  • … geeft plezier in sporten en bewegen.
  • … kan goed gecombineerd worden met andere (team)sporten.
  • … leert je bewust om te gaan met je lichaam.
  • ... is vooral ontzettend leuk!
CrossFit Teens
VEEL VARIATIE

Waar het bij de Kids lessen nog vooral om spelenderwijs sporten gaat, wordt er bij de Teens al veel meer aandacht besteed aan de opbouw naar gewichtheffen, gymnastics en cardio workouts. Het programma is speciaal ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van tieners. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. gewichten, roeiers, touwen, ringen, een optrekstang en van het eigen lichaamsgewicht.

 

Tijdens een les wordt er aandacht besteed aan techniek en er vindt altijd een Workout Of the Day (WOD) plaats. Deze workout is elke keer weer anders en bevat verschillende onderdelen waarin krachttraining wordt gecombineerd met conditietraining. Daarnaast worden de basisoefeningen van CrossFit aangeleerd: squats, presses en lifts. Er worden hierbij speciale lichte tiener barbells en kettlebells gebruikt.

GOEDE BEGELEIDING
Tijdens de puberteit is een goede verantwoorde begeleiding tijdens het sporten essentieel. In tegenstelling tot sporten in een sportschool, word je bij CrossFit Sliedrecht begeleid door een gekwalificeerde CrossFit trainer. De CrossFit Teens lessen in onze box worden gegeven door SanneLeone en Jeroen, alledrie in het bezit van een CF level 1, CF Kids en CF Teens diploma. De groepen zijn klein waardoor je persoonlijke aandacht krijgt en blessures worden voorkomen. Indien nodig wordt er om advies van een samenwerkende fysiotherapeut gevraagd. De lessen zijn schaalbaar voor iedere tiener, ongeacht leeftijd of ervaring.

 

GRATIS PROEFLES
Ben jij een tiener die op zoek is naar een leuke sport of meer kracht en conditie wil opbouwen naast je huidige sport? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!

 

Terug naar alle lessen
× Contact via Whatsapp