Wat is CrossFit?

FOCUS OP TOTALE FITHEID.

CrossFit is een combinatie van kracht en conditie waarbij de focus ligt op fitter, sterker en gezonder worden. Tijdens een training voer je functionele bewegingen op een gevarieerde manier en hoge intensiteit uit.
MATERIALEN
In tegenstelling tot fitness wordt er bij CrossFit geen gebruik gemaakt van apparaten waarmee je één spiergroep traint. Bij CrossFit maak je veel gebruik van eigen lichaamsgewicht en van materialen als barbells, dumbbels, kettlebels, pull-up bars en touwen.


OEFENINGEN

De oefeningen tijdens een training hebben veelal te maken met natuurlijke lichaamsbewegingen. Denk aan tillen, rennen, duwen, klimmen, (op)trekken en springen. Hier heb je in het dagelijks leven dus veel profijt van! Ook zijn veel oefeningen gebaseerd op gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. Doordat deze trainingsvormen samenkomen, train gevarieerd en prikkel je meerdere spieren tegelijk.


WORKOUTS

Van squats tot sit-ups en roeien: in de workouts komt altijd een mix van verschillende oefeningen aan bod. Deze zogenoemde WOD (Workout of the Day) is nooit hetzelfde en dat is ook precies wat CrossFit zo leuk en effectief maakt!

Meer weten?

× Contact via Whatsapp