PowerMama

PowerMama

PowerMama® Programma bij CrossFit Sliedrecht

Ben jij een drukke mommy (to be) en wil jij graag meer energie, beter in je vel zitten, veilig en verantwoord blijven sporten tijdens je zwangerschap of na je bevalling het sporten weer oppakken? Volg dan ons speciaal ontwikkelde PowerMama© programma!

Aanmelden

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken. Hoe doe je dat? CrossFit Sliedrecht biedt in samenwerking met PowerMama, het speciaal ontwikkelde PowerMama trainingsprogramma aan. Dit is een speciale zwangerschapscursus voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Waarom deelnemen?

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het PowerMama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie van het spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het in?

Het zwangerschapstraining programma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen, zoals squats, presses en deadlifts. Dit zijn allemaal oefeningen die je in het dagelijks leven (met baby) ook doet.

Het PowerMama Programma is een speciaal zwangerschapstraining programma dat is samengesteld door PowerMama in samenwerking met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Voor wie?

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan CrossFit doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Wie zijn de PowerMama Coaches?

De PowerMama lessen bij CrossFit Sliedrecht worden sinds 2021 gegeven door Sanne Bakker-Verdoorn. en sinds 2024 ook door Annieke Verheul. Sanne heeft diverse CrossFit diploma´s en de level 1 en level 2 pre-postnataal fitness van de PowerMama opleiding gevolgd en volgt daar ook jaarlijkse nascholingen. Daarnaast heeft zij zelf twee kleine kinderen en heeft zij zelf alles toegepast tijdens en na haar eigen zwangerschappen. Zij weet dus precies waar jij als mommy (to be) doorheen gaat. Daarnaast heeft ze heeft nauw contact met een bekkenfysiotherapeut uit de regio om vrouwen op tijd door te verwijzen of om advies te vragen. Annieke heeft eind 2023 de PowerMama opleiding gevolgd en zal binnenkort ook de PowerMama loopt hard cursus volgen. Zij heeft zelf 1 dochter en doet ook aan CrossFit.

Wanneer en waar?

De cursus duurt 8 weken en wordt gegeven op verschillende dagen en tijdstippen. Elke maand start er een nieuwe groep op een andere dag of tijd. Houd onze website en Instagram pagina (@powermama.sliedrecht) altijd goed in de gaten voor de nieuwe startdata.

De startdata voor het voorjaar van 2024 zijn: 

  • Woensdagavond 13 maart. Tijdstip: 17.30 tot 18.30 uur. (VOL)
  • Vrijdagochtend 12 april. Tijdstip: 10.00 – 11.00 uur (rittenkaart beschikbaar in webshop).
  • Woensdagavond 8 mei Tijdstip: 17.30 tot 18.30 uur. Geef je interesse vast aan via de mail.
  • NIEUW: Op woensdag 10 april starten we een PowerMama Loopt Hard cursus voor 12 weken! Wekelijks van 20.00-21.00 uur. Rittenkaart is nu beschikbaar in de webshop. 

Locatie:

De trainingen worden gegeven bij CrossFit Sliedrecht aan de Sportlaan 377 te Sliedrecht.

In de winter trainen we binnen. In de zomer zullen we af en toe ook lekker buiten trainen bij mooi weer of speciale PowerMama Outdoor lessen organiseren. Een groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Er is dus een beperkt aantal plekken per cursus. VOL is VOL.

Kosten

Voor deze cursus betaal je nu €120,- voor 8 lessen (adviesprijs € 145,-).
Leden van CrossFit Sliedrecht kunnen een PowerMama rittenkaart kopen naast hun abonnement of indien nodig tijdelijk hun huidige abonnement pauzeren tijdens de zwangerschap.

NB. Er zijn enkele aanvullende zorgverzekeringen die de Powermama Rittenkaart mogelijk vergoeden. Hiervoor kun je bij ons een factuur opvragen en proberen in te dienen.

Aanmelden

Aanmelden kan via de SportBit app. Nadat je een persoonlijk account hebt aangemaakt kun je via de webshop de PowerMama rittenkaart kopen en de cursus online betalen. Let op: deze is alleen te zien in de webshop als er nog een plek beschikbaar is. Vervolgens volgt er ongeveer een week voor start meer praktische informatie via de email.

Vragen

Voor vragen of meer informatie over de cursus kun je contact opnemen met Sanne Bakker via: info@crossfitsliedrecht.nl o.v.v. PowerMama.

NB. je ontvangt meestal binnen drie werkdagen reactie. Indien je niks hebt ontvangen, check dan even je spam of stuur een bericht via Whatsapp.

Terug naar alle lessen
Erkende interventie
× Contact via Whatsapp