Pieter Plug

Afvallen door CrossFit.

Door een longontsteking moest Pieter (40) stoppen met wielrennen, maar na een tijdje wilde hij het sporten graag weer oppakken. Afvallen, meer conditie krijgen en vooral weer gezond worden was zijn doel. Pieter vertelt hoe blij hij was dat hij CrossFit ontdekte!

DOODENG
“In het begin vond ik het doodeng. Ik dacht dat er alleen maar spierbundels zouden zijn en dat ik als klein mannetje zonder conditie zou afgaan als een gieter. Maar het bleek dat iedereen in de box een bepaalde onzekerheid heeft en dat iedereen elkaar juist steunt wanneer het moeilijk wordt.”

 

GLUREN BIJ DE BUREN
“Ik ben altijd gevoelig voor gewichtstoename en zeker wanneer je 40 bent, moet je opletten wat je doet. Toevallig opende er naast mijn werk een nieuwe CrossFit-box. Ik werd nieuwsgierig naar mijn buren en na het kijken van een paar CrossFit-video’s ben ik eens gaan vragen of dit iets voor mij kon zijn. Wat denk je: diezelfde avond heb ik nog een proefles gedaan!”

“IK HEB ASTMA, MAAR DOOR CROSSFIT IS MIJN LONGCAPACITEIT BINNEN 6 MAANDEN ENORM VERGROOT!”

GEZELLIGE CLUB
“De sfeer in de box is ontzettend leuk en ik ga er altijd graag naartoe. Het is een sociale, gezellige club en een totaal andere wereld dan dat ik heb ervaren met wielrennen. Wat heel typerend is: in het begin moesten we tijdens een WOD (Workout of the Day) veel rennen, maar ik had een conditie van niks. Terwijl iedereen al klaar was, moest ik nog een keer. Ik was helemaal kapot, maar de laatste ronde gingen mensen met mij meelopen. Dat is toch supertof?!”

 

FITTER DAN OOIT
“Inmiddels ga ik drie keer per week CrossFitten en voel ik me fitter dan ooit. Wanneer je thuiskomt van je werk kun je je soms echt een krant voelen, maar als ik ga sporten heb ik weer energie voor 10. En het gaafste is: ik heb astma en tijdens een longtest bleek dat na 6 maanden mijn longcapaciteit is vergroot. Dus het doel ‘gezond worden’ is zeker aan het lukken!”

Meer weten?

× Contact via Whatsapp