Sandra Kroon

CrossFit naast duursport.

Van de sportschool wordt Sandra (36) doodongelukkig, maar toch wil ze naast alle duursporten graag iets aan kracht doen. Ze vertelt hoe CrossFit bijdraagt aan een sterker lichaam, zonder blessures.
DIRECT ENTHOUSIAST
“Ik ben altijd al wel sportief geweest en heb door de jaren heen allerlei sporten gedaan, onder andere turnen, voetbal, hardlopen en fietsen. Duursporten zijn altijd al mijn ding geweest, maar met zoveel cardiotraining wilde ik ook graag aan mijn kracht werken.”

“Toen ik iets hoorde over een net geopende CrossFit-box dacht ik: ‘dit is niets voor mij, tussen al die brede mannen’. Op aansporen van mijn man Michel ben ik toch een proefles gaan doen. Ik was direct enthousiast! Het helpt me met krachttraining, maar verbetert ook mijn uithoudingsvermogen.”

 

SPIERPIJN 2.0
“Na de eerste proefles – waarin we een WOD van 10 minuten deden – had ik twee dagen ontzettende spierpijn. Je voelt direct wat die verschillende elementen op hoge snelheid met je lichaam doet. Ik dacht meteen: hier word je echt beter van!”

“Door twee keer per week te CrossFitten kan ik andere sporten beter aan, zonder blessures.”

HET GAAT NIET OM DE BESTE
“De sfeer in de box is heel leuk. We trainen met een leuke groep mensen en er is veel respect voor elkaar. Ongeacht of je nu wel of niet sterk en snel bent. Het draait niet om degene die alles het beste kan.”

 

STERKER & SNELLER
“Na een jaar trainen merk ik dat mijn lichaam sterker is geworden en mijn conditie flink is verbeterd. Door twee keer per week te CrossFitten kan ik andere sporten beter aan, zonder blessures. Ik trainde altijd voor lange afstanden, maar ik werd nooit echt sneller. Omdat CrossFit ook veel intervaltraining is, draagt het bij aan mijn snelheid. Het mes snijdt aan twee kanten!”

Meer weten?

× Contact via Whatsapp