Shenley & Dana

Dana en Shenley

Samen CrossFitten.

Shenley (27) en Dana (24) komen speciaal uit Rotterdam om in Sliedrecht te trainen. Beiden met hun eigen kwaliteiten, maar met hetzelfde enthousiasme. Wat drijft hen om elke week deze kant op te komen?
Dana en Shenley

VERSLAAFD
D: “Een aantal jaar ging ik fanatiek naar de sportschool, maar dat werd steeds minder. Je doet het helemaal alleen; er is niemand die je helpt en daardoor kwam ik niet meer verder. Toen Shenley vertelde over CrossFit was ik meteen enthousiast.”

S: “Jeroen is een collega van me en vroeg of ik een keer wilde filmen in zijn CrossFit-box. Ik merkte meteen dat het een hechte community is. Na één proefles was ik meteen om! In tegenstelling tot de sportschool, blijf ik nu elke week gaan. Sporten met een groep is gezellig en motiveert: je wilt niet achterblijven, dus je gaat door.”

D: “Ik was ook redelijk snel verslaafd. Ik ben gestart met een rittenkaart, kort daarna ging ik twee keer per week, toen drie keer en nu heb ik zelfs een onbeperkt abonnement. Ik vind het echt leuk en de sfeer is ontzettend goed. Dat laatste is ook juist de reden dat we hier naartoe blijven komen!”

“ALS DE ÉÉN ‘S OCHTENDS TRAINT EN DE ANDER ‘S AVONDS, WILLEN WE STIEKEM TOCH ELKAARS TIJD VERBETEREN.”

Dana en Shenley
PROGRESSIE
S: “Het is ook leuk om te merken dat je beter wordt. Tijdens de benchmark-weeks komen verschillende workouts terug en meet je je progressie. De WOD ‘Baseline’ heb ik nu twee keer gedaan en in vier maanden ben ik 1,5 minuut sneller geworden. Het werkt écht.”
D: “Ik vind de variatie erg leuk. Krachttraining is meer mijn ding en daarbij zie ik echt progressie, maar ik kan nu ook gewoon 1 kilometer rennen. Voorheen vond ik 400 meter al een heel eind. De wekelijkse weightlifting les vind ik ook erg leuk. Daar kun je qua techniek echt de puntjes op de i zetten.”

 

SAMEN TRAINEN
D: “Het is leuk én handig om samen te trainen; je weet precies van de ander bedoelt en de ander wordt niet gek zodra het wéér over CrossFit gaat.”

S: “En als de één ’s ochtends traint en de ander ’s avonds, willen we stiekem toch elkaars tijd verbeteren. We hebben allebei onze sterke kanten, dus er is onderling een gezonde competitie. Dat motiveert ons allebei!”

Meer weten?

× Contact via Whatsapp