The Aquila Throwdown 2022

Aquila Throwdown
Nu de laatste editie van The Aquila Throwdown niet door kon gaan vanwege de corona uitbraak hopen we dit jaar een sportieve revanche te nemen. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september organiseren wij de tweede editie van The Aquila Throwdown. De box van CrossFit Sliedrecht is de thuisbasis van The Aquila Throwdown 2022, een strijdtoneel waarbij 60 atleten het tegen elkaar opnemen!

Ook dit jaar kun je letterlijk je borst nat maken, want voor het zwemevent op vrijdagavond ben je wederom welkom bij Bronbad de Lockhorst.

In de laatste editie zijn Steven ’t Hart en Manon Kranendonk er met de prijzen vandoor gegaan! Zij zijn hierdoor automatisch geplaatst voor de finale.

Daag jij ze uit!? 

 

Aquila Throwdown 2020

Aquila Throwdown

KWALIFICATIE

De kwalificatie workouts worden op woensdag 1 juni bekend gemaakt. Je kunt de workouts uitvoeren van woensdag 1 juni tot donderdag 30 juni. Inschrijven via Competition Corner kan vanaf 1 juni.

De kwalificatie workouts worden bij voorkeur op één dag gedaan in je eigen box, maar je mag ze ook op verschillende dagen uitvoeren. Alle kwalificatie workouts moeten vastgelegd worden op video. De scores en video’s moeten op donderdag 30 juni voor 21:59 uur geüpload zijn.

INSCHRIJVEN

Een ticket voor onze online kwalificatie kost €17,50 en kan aangeschaft worden via competition corner. Klik hier om je aan te melden.

Aquila Throwdown

DE FINALE

 

De beste 30 mannen en beste 30 vrouwen uit de kwalificatie plaatsen zich voor de finale van The Aquila Throwdown. De finale van The Aquila Throwdown vindt plaats op vrijdagavond 23 september en zaterdag 24 september. Nadere informatie zal met de finalisten gedeeld worden nadat het officiële leaderbord bekend is. De finalisten zullen een goodiebag, officieel Aquila Throwdown T–shirt en een naambord ontvangen.

 

KOSTEN FINALE

FINALE TICKET – € 50,00
Vrijdag 23 september & zaterdag 24 september 2022

DE QUALIFIERS

QUALIFIER 22.1

Complete as many reps as possible in 9 minutes of:

8 Shoulder to overhead
8 Lateral barbell burpees

M: 50 KG / W: 35 KG

Directly into…

QUALIFIER 22.1A

1 Rep Max Clean & Jerk

Time cap: 6 minutes

 

Download

QUALIFIER 22.2

1 Round for time:

10 Chest to bar pull ups
15 Calories Concept 2 rower
20 Deadlifts
35 Box jumps over
70 Double unders
35 Box jumps over
20 Deadlifts
15 Calories Concept 2 rower
10 Chest to bar pull ups

M: 80 KG / W: 60KG
M: 24″ / W: 20″

Download

HET DEELNEMERSVELD

Het deelnemersveld van de finale van The Aquila Throwdown kent een divisie voor mannen en vrouwen in één categorie: RX. In totaal kunnen er 30 mannen en 30 vrouwen op RX-niveau deelnemen aan The Aquila Throwdown. De kwalificatie is open voor iedereen.

RX CATEGORIE

De RX-richtlijnen zijn overduidelijk, maar we geven je graag alvast een idee zodat je weet wat er ongeveer van je verwacht wordt. Let op: dit zijn slechts richtlijnen. Niet elke oefening die hier onder beschreven wordt zal bijvoorbeeld worden gebruikt en gewichten kunnen ook nog afwijken.

Deadlift M: 100 KG / W: 70 KG
Thruster M: 40 KG / W: 30 KG
Snatch M: > 60 KG / W: > 40 KG
Clean and jerk M: > 90 KG / W: > 70 KG
Kettlebell M: 32 KG / W: 24 KG
Pull up
Toes to bar
Rope climb
Push up
Box jump
Concept 2 rower
Assault bike
Run
Swim
Double unders
The Aquila Throwdown

VRIJWILLIGERS

Natuurlijk hebben we ook vrijwilligers nodig om The Aquila Throwdown tot een groot succes te maken. Voor deze editie zijn wij op zoek naar minimaal 20 vrijwilligers op vrijdagavond en zaterdag die kunnen judgen en helpen met het klaarzetten van de materialen.

Versta jij het ‘judge-vak’ en vind je het leuk om ons te assisteren tijdens de workouts? Meld je dan aan als judge! Stuur een email naar info@aquilathrowdown.nl met als onderwerp ‘Judge’. We zullen na het lezen van jouw email zo snel mogelijk contact met je opnemen. Naar aanloop van de throwdown zal er nog een moment georganiseerd worden om alle judges te instrueren.

Naast een exclusief Aquila Throwdown t-shirt, is natuurlijk ook het eten en drinken voor alle judges en vrijwilligers geregeld.

RULEBOOK

De belangrijkste regels vind je in ons rulebook. Neem deze goed door om verrassingen te voorkomen.

Download

SPONSORS

The Aquila Throwdown 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Wil jij ook The Aquila Throwdown sponsoren? Neem dan contact met ons op en we sturen de sponsorkit zo snel mogelijk naar je toe.

Devaca

De Jong’s pijpleidingfabriek

Van Es

Gorilla Grip

Health Fysic

Koffiebrigade

Sugar Rush System

MEDIAPARTNER:

Meer over The Aquila Throwdown: