Eerste editie The Aquila Throwdown enorm succes

The Aquila Throwdown

Afgelopen weekend vond de eerste editie van The Aquila Throwdown plaats bij CrossFit Sliedrecht. Na een online kwalificatie van bijna honderd deelnemers, stonden op 18 en 19 oktober 2019 de beste dertig mannen en dertig vrouwen in de finale van deze spectaculaire CrossFit wedstrijd.

Dé CrossFit wedstrijd van de regio
Een throwdown is een bekende term binnen de CrossFit-wereld. Het is een wedstrijd waarbij de deelnemers strijden om de titel ‘fitste atleet’. Aan The Aquila Throwdown deden niet alleen leden van CrossFit Sliedrecht mee, ook atleten van omliggende CrossFit boxen uit Zwijndrecht, Dordrecht en Papendrecht wisten zich te kwalificeren. Het toernooi ging zelfs al de grens over: er waren vier Duitse deelnemers en één atleet uit België.

Pull-ups in het zwembad
Het toernooi werd op vrijdagavond 18 oktober afgetrapt in Bronbad De Lockhorst, gesponsord door Den Breejen. De organisatie haalde meteen alles uit de kast. Diezelfde dag werd nog een groot pull-up rek geplaatst door hoofdsponsor GorillaGrip. Voor de eerste workout moesten de atleten zo snel mogelijk vier rondes afleggen van 25 meter zwemmen, 10 pull-ups en 25 meter zwemmen.

Zware workouts met obstakel
Op zaterdag 19 oktober werden de deelnemers ’s ochtends vroeg verwacht aan de Sportlaan 351 in de loods van CrossFit Sliedrecht. Daar was een heus obstakel met een monkeybar geplaatst door GPS Steigerbouw, die gebruikt werd voor één van de workouts. In totaal deden de atleten drie zware workouts, waarna de beste vier mannen en vier vrouwen zich plaatsten voor de finale workout. Steven ’t Hart van het Rotterdamse CrossFit Nultien en Manon Kranendonk van CrossFit Zwijndrecht mogen zich na vijf workouts de winnaars noemen van deze eerste editie van The Aquila Throwdown.

Sliedrechtse vrijwilligers
Ook eigen leden van CrossFit Sliedrecht, twee mannen en vier vrouwen, plaatsten zich voor The Aquila Throwdown. Daarnaast hebben meer dan vijftig vrijwilligers zich ingezet om er een succesvol en onvergetelijk event van te maken. Van judge tot fotograaf en van wedstrijdleiding tot bouwen van het obstakel: bijna alle leden hebben een steentje bijgedragen aan The Aquila Throwdown.

Eigenaar en organisator Jeroen Bakker is dankbaar: “Het is ongekend wat een saamhorigheidsgevoel we bij CrossFit Sliedrecht hebben en dat zoveel van onze leden zich ingezet hebben om dit evenement zo groot te maken. Ik ben ontzettend dankbaar en heb genoten van deze dagen. Mijn droom was om dit toernooi het grootste CrossFit evenement van de regio te maken. Door elementen zoals het zwembad en het obstakel, een ijzersterke social media campagne en een geweldig strakke organisatie, hoop ik dat we hiermee het toernooi en onze box op de kaart hebben gezet. Ik kijk al uit naar volgend jaar!”

Op Competion Corner vind je het leaderboard van The Aquila Throwdown.


TOP 3 RX MEN:
1. Steef ‘t Hart – CrossFit Nultien
2. Maarten de Groot – CrossFit Nultien
3. Maarten Hoekstra – CrossFit Dordrecht

TOP 3 RX WOMEN:
1. Manon Kranendonk – CrossFit Zwijndrecht
2. Bente Bor – CrossFit Asperen
3. Mayke van Wouwen – CrossFit Asperen× Contact via Whatsapp