Buddy Throwdown 2019

CrossFit Sliedrecht organiseerde afgelopen zaterdag 29 juni 2019 een Buddy Throwdown voor eigen leden. In totaal gingen 20 koppels met elkaar de strijd aan. Ondanks dat de temperaturen enorme hoogtes bereikten, stortten alle koppels zich met volledige overgave in de workouts. Wie ging er met de winst vandoor? Dat lees je hieronder.


Top of the box

De atleten kregen tijdens de Buddy Throwdown drie pittige workouts voorgeschoteld. De buddy-koppels die in hun divisie een plekje in top 3 wisten te bemachtigen, mochten door naar de finale.


Winnaars RX divisie

Na een spannende finale in de RX men categorie wisten John Vermeulen en Patrick Visser hun eerste plaats te behouden. Broers Jonathan en Marien de Hek wisten Matthijs Zwartbol en Niels Leenderste voor te blijven en eindigden daarmee op de tweede plaats.

In de RX women categorie was de spanning om te snijden; de top 3 lag dicht bij elkaar. Tessa Klop en Tamara Visser wisten de concurrentie in de finale achter zich te houden en gingen er met de eerste prijs vandoor. De strijd om de tweede en derde plek was close: Petra Grispen en Cheryl Stevens waren een paar seconden sneller en eindigden daarmee op de tweede plek. Carola Blokland en Renate Rijnberg wisten hun deelname te bekronen met een derde plaats.


Winnaars Scaled divisie

In de Scaled-categorie werd eveneens hard gestreden voor de eindoverwinning. Bij Scaled men wisten Jelle Servaas en Willem van Maris zich tot winnaars te kronen. Dik Bakker en Martin Klop wisten zich als oudste deelnemers op plek twee te positioneren. Rudhy Rhemrev en Kevin van Stee eindigden als derde op het podium.

In de categorie Scaled women gingen Leone van der Kraan en Christel Schuit er met de winst vandoor. Gevolgd door Arnine Struijk en Martine Plug. Op de derde plek eindigden Kim Luchthart en Petra Thiescheffer.

Al met al een geslaagde, sportieve en gezellige dag. Deelnemers, judges en supporters: bedankt!


De workouts van de Buddy Throwdown:

WOD 1: Lord of the rings
For Time
100 toes to rings
100 kettlebell swings
100 burpees to rings
100 double unders
WOD 2: Meet you at the bar
EMOM 10
10 deadlifts*
6 box jumps over**
Max. cal Assault Bike

*Elke ronde nieuwe barbell movement: hang power clean, front squat, push press, back squat.
**Elke ronde +2 reps.
WOD 3: Winterfell
10 min
Max. cal SkiErg
Max. meter dogsled
Finale WOD
For Time
Individual: 20 burpees
Synchro: 15 dumbbell thrusters
Individual: 20 abmat sit-ups
Synchro: 15 hang power cleans
Individual: 20 airsquats
Synchro: 15 goblet squats
Individual: 20 burpees
Synchro: 15 pull-ups


× Contact via Whatsapp