CrossFit Sliedrecht atleet wint finale The Nationals

Foto: Barbellphotography


Afgelopen zondag 12 januari reisden vier atleten van CrossFit Sliedrecht naar Nijverdal om deel te nemen aan de finale van de landelijke CrossFit Competitie “The Nationals”. Remco van Wingerden kroonde zich tot winnaar in zijn klasse.

Competitie The Nationals
Begin augustus schreven 25 fanatieke CrossFit Sliedrecht atleten zich in voor de kwalificatiewedstrijden van “The Nationals”, een landelijke competitie waarbij CrossFit-atleten uit het hele land het tegen elkaar op nemen. Aan de hand van een workout werd elke deelnemer geplaatst in een klasse op zijn of haar niveau. De kwalificatiewedstrijden duurde zes maanden, waarbij elke maand een workout gedaan moest worden. De top zestien uit elke klasse plaatsten zich voor de finaledag: de Winterspelen.

De finaledag
Patrick Visser, Kelly Redelijkheid (beiden “Gold-Division”), Sanne Bakker en Remco van Wingerden (beiden “Silver Division”) wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale van The Nationals. Door middel van drie zware workouts werd de algemene fitheid van de CrossFit Sliedrecht atleten getest. Zo moesten zij bijvoorbeeld in een workout van twaalf minuten meerdere oefeningen op eigen lichaamsgewicht doen. Als extra moeilijkheid voor de finale, droegen de atleten een gewichtsvest van 10 of 6 KG.

Winnaar
Remco van Wingerden wist na een spannende strijd de concurrentie in zijn klasse achter zich te laten en nam de eerste prijs mee naar Sliedrecht. Een knappe prestatie!

 

Enkele foto’s van de finale:× Contact via Whatsapp