Hét nieuwe sportevent van de regio: CrossFit Sliedrecht Throwdown

CrossFit Sliedrecht Throwdown

PERSBERICHT – Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseert CrossFit Sliedrecht de allereerste wedstrijd, de CrossFit Sliedrecht Throwdown. Het doel: CrossFit beter op de kaart zetten in de regio en binnen een paar jaar hét sportevent van de Alblasserwaard worden.

DÉ CROSSFIT-WEDSTRIJD VAN DE REGIO
Gedurende de eerste editie van de CrossFit Sliedrecht Throwdown zullen 48 atleten van CrossFit Sliedrecht en omliggende boxen de strijd met elkaar aangaan. De throwdown kent twee niveaus, waarvan in elke categorie twaalf mannen en twaalf vrouwen deelnemen. Elke atleet voert drie workouts uit. De fitste man of vrouw per categorie gaat met de felbegeerde titel naar huis.

SNEL GROEIENDE SPORTSENSATIE UIT AMERIKA
In Amerika – waar jaarlijks atleten van over de hele wereld strijden om de titel ‘fittest (wo)men on earth’, is CrossFit al jarenlang populair. Inmiddels is de sport overgewaaid naar Nederland en schieten de CrossFit-boxen als paddenstoelen uit de grond. “CrossFit is een combinatie van kracht en conditie waarbij de focus ligt op fitter, sterker en gezonder worden. Het leuke van de sport is dat je meedoet op eigen niveau”, aldus Jeroen Bakker, één van de eigenaren van CrossFit Sliedrecht. “Het is echt voor iedereen, ongeacht leeftijd of fitheid.”

GRATIS ENTREE
De inschrijving voor de throwdown is inmiddels gesloten, maar iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen (Sportlaan 351-377 in Sliedrecht). Vanaf 9:30 uur begint de eerste workout. Dus lijkt het je leuk om deelnemende atleten aan te moedigen of ben je gewoon nieuwsgierig naar CrossFit? Be there! Entree is gratis.

Op deze pagina vind je meer informatie over de CrossFit Sliedrecht Throwdown.× Contact via Whatsapp